Quiz 5- Error Detection

Quiz 5- Error Detection

Dear aspirants, In this post we are providing a set of English  Quiz on Error Detection for Exams like IBPS PO, IBPS Clerk, IBPS RRB, SBI PO, RBI, NICL, SBI SO, LIC, IBPS Exams, SBI Exams and other competitive exams.

1.We still doesn‘t know enough about / how our genetics and surroundings / interact, the reasons driving a renegade / cell, what determines metastasis.

1) We still doesn‘t know enough about                        2) how our genetics and surroundings

3) interact, the reasons driving a renegade       4) cell, what determines metastasis.

5) No error

Answer & Explanation

Answer – 1)

Explanation: Replace ‗doesn‘t‘ with ‗don‘t‘ I,we,you—do. He,she,it,name—does.

 

 

2. People often complain with the military / metaphors for cancer; when it is a battle / to be bravely fought, when tumours / are invaders, when chemotherapy is warfare.

1) People often complain with the military      2) metaphors for cancer; when it is a battle

3) to be bravely fought, when tumours                        4) are invaders, when chemotherapy is warfare.

5) No error

Answer & Explanation

Answer – 1)

Explanation: Replace ‗with‘ with ‗about‘ about – on the subject of; concerning.

 

 

3. The unique identification number bolstered / by an individual‘s biometric data is now / being used for everything from school / admissions to obtaining death certificates.

1) The unique identification number bolstered            2) by an individual‘s biometric data is now

3) being used for everything from school        4) admissions to obtaining death certificates.

5) No error

Answer & Explanation

Answer – 5)

Explanation: No error Given sentence is correct.

 

4.Current data collection practices in the country / hardly inspire confidence, with personal information / regularly being shared among different / parties without the knowledge of customers.

1) Current data collection practices in the country 2) hardly inspire confidence, with personal information 3) regularly being shared among different 4) parties without the knowledge of customers.

5) No error

Answer & Explanation

Answer – 5)

Explanation: No error Given sentence is correct.

 

5.Perhaps one way in which to see the / difference among the two is to / borrow an analogy from the / realm of entrepreneurial enterprise.

1) Perhaps one way in which to see the                                   2) difference among the two is to

3) borrow an analogy from the                                                4) realm of entrepreneurial enterprise.

5) No error

Answer & Explanation

Answer – 2)

Explanation: Replace ‗among‘ with ‗between‗ between – at, into, or across the space separating (two objects or regions).

 

 

 

6.They disrupt the existing order of things / and enable people to achieve a new and / different awareness of the world and of their / interactions with it, and with each other.

1) They disrupt the existing order of things     2) and enable people to achieve a new and

3) different awareness of the world and of their          4) interactions with it, and with each other.

5) No error

Answer & Explanation

Answer – 5)

Explanation: No error Given sentence is correct.

 

7. They form a company with a registered / trademark and have it list on the / sacramental stock exchange to compete / with similar other organisations.

1) They form a company with a registered      2) trademark and have it list on the

3) sacramental stock exchange to compete      4) with similar other organisations.

5) No error

Answer & Explanation

Answer – 2)

Explanation: Replace ‗list‘ with ‗listed‗ Has/have + Verb3rd form.‖have it listed…‖

 

  1. Indeed, it should considered meeting future / demand by importing part of its needs / rather than trying to set up giant / refineries that export surplus production.

1) Indeed, it should considered meeting future            2) demand by importing part of its needs

3) rather than trying to set up giant                  4) refineries that export surplus production

5) No error

Answer & Explanation

Answer – 1) Explanation: Replace ‗considered‘ with

 

 

  1. No court will ban bad tea either, even / though the judges pass through those / airports and see the injustice happen / in front of their eye every day.

1) No court will ban bad tea either, even         2) though the judges pass through those

3) airports and see the injustice happen                       4) in front of their eye every day.

5) No error

Answer & Explanation

Answer – 4)

Explanation: Replace ‗eye‘ with ‗eyes‘ their + plural noun.

 

  1. A recent study reveals that cancer accounts / for a much larger percentage of deaths / in the 40-69 age group in the northeast / compared to other backward states.

1) A recent study reveals that cancer accounts            2) for a much larger percentage of deaths

3) in the 40-69 age group in the northeast        4) compared to other backward states.

5) No error

Answer & Explanation

Answer – 5) Explanation: No error Given sentence is correct.

Share this post