# Quantitative Aptitude Quiz: 25 || SBI Clerk | NABARD | RRB | SSC

## Quantitative Aptitude Quiz: 25 || SBI Clerk | NABARD | RRB | SSC

Welcome to in our website. Here we are creating question sample in Quantitative Aptitude based on latest pattern, which is common for SBI, IBPS, RBI, LIC, NICL and other competitive exams.

1.) A milkman buy some quantity of milk at Rs. 10 per liter and mix 5 liter of water in it. He sells the mixture at the rate of Rs 12 per liter and makes a profit of 50%. Find the quantity of mixture sold by milkman?

1.) 20 2.) 22 3.) 25 4.) 28 5.) 30

Sol 2.) A man sold two articles each for Rs. 2500. If he get a profit of 20% on one article find the profit percent of second article so that he makes an overall profit of 50%?

1.) 75 2.) 80 3.) 90 4.) 100 5.) 110

Sol 3.) Amount invested by Alok double itself in 5 years at compound interest. Alok earn 3900 as interest in 10 years. If Alok doubles his investment after 5 years, then find the compound interest now Alok will receive at the end of 10 years?

1.) 5000 2.) 5100 3.) 5200 4.) 5300 5.) 5400

Sol 4.) In a group of student 22 like Maths, 25 like Science and 17 like English. 7 students like only Science and English, 8 student like only Maths and Science, 6 student like only Maths and English. 2 student like all the three subject. Find the number of student in the group?

1.) 60 2.) 55 3.) 50 4.) 45 5.) Data inadequate

Sol

5.) A box contain 5 Red, 4 Blue and 6 Green balls, 3 balls pick randomly from the box. Find the probability that all the three balls are not of same color?

1.) 11/129 2.) 421/455 3.) 420/453 4.) 1/7 5.) 5/18

Sol 6.) A boat goes 60 km downstream in 6 hours to reach the destination. The boat will take total 21 hour if it has to go back to the starting point and come back to the destination. Find the speed of boat in still water? (in km/hr)

1.) 5 2.) 6 3.) 7 4.) 8 5.) 9

Sol
21-6 = 15 hr
U = 60/15=4 km/hr
D = 60/ 6 = 10km/hr
B = (10+4)/2= 7 km/hr

7.) 729 ml of combination has coffee and water in the ratio 7: 2. How much more water to be included to get a new combination of coffee and water in the ratio 7 : 3?

1.) 72 2.) 78 3.) 80 4.) 81 5.) 90
Sol 8.) A train start 16 minute late from its destination if it travel with 10 km/hr faster than its normal speed then it will be on time at a distance of 80 km. Find the actual speed of the train?

1.) 45 2.) 48 3.) 50 4.) 51 5.) 52

Sol 9.) The difference between the compound interest and simple interest for third year is Rs 125 and the difference for these in second year is Rs 50. Find the rate of interest?

1.) 25% 2.) 33.33% 3.) 40% 4.) 50% 5.) 60%

Sol 10.) Arun and Naimish can do a piece of work in 9 days. Arun alone can do this work in 12 days. They started the work together but after some days Arun left the work and Naimish work for last 4 days alone. Find after how many days Arun left the work?

1.) 6 2.) 8 3.) 10 4.) 12 5.) Data inadequate

Sol 