Quantitative Aptitude Quiz: 23 || SBI Clerk | NABARD | RRB | SSC

Quantitative Aptitude Quiz: 23 || SBI Clerk | NABARD | RRB | SSC

Welcome to in our website. Here we are creating question sample in Quantitative Aptitude based on latest pattern, which is common for SBI, IBPS, RBI, LIC, NICL and other competitive exams.


1. In an election between two candidates one candidate get 40% vote and lose by 100 votes. Find the total number of votes?
1. 400
2. 500
3. 600
4. 700
Sol : 60%-40%= 100
20% = 100
100% = 500
2. The side of the square is measured wrongly by 4 % more. How much percentage error in its area? 
1. 8%
2. 8.16%
3. 4%
4. 4.16%
Sol : 8.16%
3. By selling 33 article the loss incurred by the trader is equal to S.P of 11 article. Find loss or profit percentage?
1. 33.33%
2. 20%
3. 50%
4. 25%
Sol : 25%
4. 80 litre of mixture contain milk and water in the ratio 3: 2. How much milk is added to the mixture so that milk becomes double of water?
1. 12
2. 14
3. 16
4. 20
Sol : 16
5. If a boat takes 42 minute to go to 7 km upstream. If the velocity of stream is 3 km/hr. then find the speed of boat in still water?
1. 4.2 km/hr
2. 9 km/hr
3. 13 km/hr
4. 21 km/hr
Sol : 13 km/hr
6. A radio seller gives a discount of 7 % on the M.R.P. if he sells at a discount of 9 % then he get 15 rupees less. Find the M.R.P of the radio?
1. 1040
2. 750
3. 161.20
4. 1500
Sol : Required M.R.P = ( 9 – 7 ) % = 15
100 % = 750
7. A 160-meter long train crosses a 160-metre long platform in 16 seconds. Find the speed of the train?
1. 45
2. 60
3. 72
4. 75
Sol : 72
8. The sum of two digit number is 12. If the digit is interchanged the number is formed 18 more than the original number. Find the original number.
1. 93
2. 84
3. 57
4. 56
Sol : 57
9. Ram goes to his school from his house at a speed of 4 km/hr and returns at a speed of 5 km/hr. if he takes 7 hours in going and coming, the distance between his house and school is?
1. 10 km
2. 12 km
3. 15 km
4. 20 km
Sol : 20 km
10. Find the sum of all prime numbers between 20 and 60 ?
1. 320
2. 326
3. 357
4. 363
Sol : 363

 

Share this post