Quiz 1 – One Word Substitution

Quiz 1 – One Word Substitution

Quiz 1 – One Word Substitution

  1. A line of animals or slaves fastened or driven along together.
    (a) Curmudgeon
    (b) Coffle
    (c) Cortege
    (d) Patrilineal

    2. A person who is slow to learn

    (a) Emblazon
    (b) Gillie
    (c) Hag
    (d) Dunce

    3. Customs and habits of a particular group.

    (a) Mores
    (b) Mendicant
    (c) Reveille
    (d) Seer

    4. Take great pleasure

    (a) Stevedore
    (b) Revel
    (c) Subpoena
    (d) Rattle
  2. One who lives cheaply and spends little
    (a) Scrimp
    (b) Trousseau
    (c) Soprano
    (d) Truss

    6. A thin and homeless child

    (a) Velodrome
    (b) Drover
    (c) Waif
    (d) Wrath
  3. A flower which is star shaped
    (a) Slough
    (b) Aster
    (c) Garrison
    (d) Conjuror

    8. A bad-tempered person

    (a) Splenetic
    (b) Gust
    (c) Goose
    (d) Choppy
  4. Not to be considered serious
    (a) Draper
    (b) Derisory
    (c) Harridan
    (d) Heifer

    10. Country under the protection of a more powerful country.

    (a) Protectorate
    (b) Scrimmage
    (c) Scurry
    (d) Hireling

Answers: 1-b , 2-d , 3-a , 4-b , 5-a , 6-c , 7-b , 8-a , 9-b , 10-a .

Share this post