SBI Clerk | NABARD | RRB | SSC || Quantitative Aptitude Quiz: 14

SBI Clerk | NABARD | RRB | SSC || Quantitative Aptitude Quiz: 14

Welcome to in our website. Here we are creating question sample in Quantitative Aptitude based on latest pattern, which is common for SBI, IBPS, RBI, LIC, NICL and other competitive exams.

1 . In an examination, Mahesh scored 75 marks in English, 80 marks in Hindi, 64 marks in Science, 81 marks in Mathematics and 89 marks in Social Studies. If all the papers were out of 100, what is Mahesh overall percentage in the examination?

1. 77.8%

2. 79.2%

3. 76.8%

4. 80.2%

5. 82.8%

S0l: (1) 77.8%



2. The average of 5 positive numbers is 388. The average of the first two numbers is 581 and the average of the last two numbers is 339. What is the third number?

1. 80

2. 90

3. 100

4. 110

5. 120

Sol: (3) 100



3. Archana can complete a piece of work in 15 days and Gauri can complete the same piece of work in 24 days. In approximately how many days can Archana and Gauri together complete the same piece of work?

1. 4 days

2. 6 days

3. 7 days

4. 9 days

5. 12 days

Sol: (4) 9 days



4. There are 864 bananas packed in dozens in a boxes. Each box has the same number of bananas. How many dozens of bananas are packed in each box?

1. 8

2. 9

3. 7

4. 12

5. 10

Sol: (1) 8


5. 550% of a number is 9900. What is 55% of that number?

1. 550

2. 990

3. 899

4. 890

5. 790

Sol: (2) 990


6. The circumference of a circle is 220 ft. and its diameter is equal to the side of the square. What is the perimeter of the square?
1. 320 cm

2. 240 cm.

3. 260 cm.

4. 280 cm.

5. 250 cm.

Sol: (4) 280 cm.


7. A person bought an old T.V. at Rs.4000 and spent 20% of its cost of repairing .If the person wants to make a net profit of Rs.520 to what percentage should he add in the purchase price, while determining the selling price ?
1. 24%

2. 25%

3. 28%

4. 30%

5. 33%

Sol: (5) 33%


8. What will be the compound interest on 15000 after 2 years at 20% per annum?

1. Rs.7600

2. Rs.6600

3. Rs.6400

4. Rs.6800

5 . Rs.6300

Sol: (2) Rs.6600


9. In an examination, 55% of the total candidates passed. If the number of failed students is 108 then what is the total number of candidates?

1. 240

2. 320

3. 210

4. 280

5. 250

Sol: (1) 240



10. Rani and Raja together can complete a work in 10 days. Rani alone can complete it in 15 days in how many days can Raja alone complete the work?

1. 20 days

2. 25 days

3. 30 days

4. 35 days

5. 40 days

Sol: (3) 30 days

Share this post